top of page
Vyhledat

VAŽTE SI SAMA SEBE aneb BÝT SINGLE MÁ POZITIVA

Věta „Važte si sebe sama!“ je platná v jakékoli fázi života. Ať jste single, zadané, s dětmi či bez nich, v práci nebo bez práce. Čím víc si budete vědomé své hodnoty, tím jednodušeji se vám bude žít a zvládat běžné životní situace.

 

Pokud jste single žena – užijte si to! Nikomu nic nedlužíte. Zodpovědná jste jen sama k sobě. Neklesejte na mysli. Je dobrý důvod, proč tento stav máte zažít. Motto – „Každé zboží má svého kupce“, platí i na vás. Váš genetický základ a náturu nezměníte. Změníte nos, velikost poprsí, uříznete špek a pořád to je to nejmenší, co vám brání ve štěstí, najít si svého partnera snů. Koneckonců váš raťafák neurčuje kvalitu vašeho života.

 

Pracujte na tom, co skutečně změnit jde. Lze zapracovat na postavě, na kondičce, a především na své psychice. K tomu vám dopomůže široká nabídka kurzů, webinářů, knih vedených tak, aby vám poskytly metody a nástroje pro zlepšení přístupu k sobě a ke světu vůbec.

 

 Otevřete si dveře do světa seberozvoje a čerpejte pouze to, co je vašemu naturelu sympatické. Kolikrát je to pouze věta, která na vás udělá dojem. Nemá cenu přesvědčovat se o andělech, když na ně nevěříte. „Nezavrhávejte, vyzobávejte!“ Pomalu se vám začne skládat mozaika odpovědí na otázky, které pokládáte. Vytvoříte si pevnou kostru přesvědčení, na jejímž základě budete myslet a jednat.    

 

Co je nejpoutavější na tom být single?

 

Jste paní (co paní, vy jste carevny) svého času, vkusu, zdravého životního stylu a aktivit. Vše je ve vaší režii. Máte čas na sebe a pro sebe. (A na kyblík zmrzliny Häagen-Dazs jen pro sebe).

Uvědomte si tento přepych. Může nastat situace, kdy přijde partner, děti a začnete se potýkat s kompromisy a nedostatkem času. Je daleko složitější držet dietu s dětmi nebo pravidelně cvičit pilates v osm ráno.

 

Single život má svá pozitiva. Zvlášť pokud do svého života zahrnete železnou disciplínu aktivit, pro které jste se rozhodly. Vnitřní disciplína vás udrží v kondici, až vaše pozornost a čas budou roztříštěné o partnery, děti a stárnoucí rodiče. Pravidelné cvičení, sporty, hobby, znalost meditačních a relaxačních technik, probádání zákoutí své duše spolu se znalostí a „zmáknutí“ svých emočních vzorců z dětství vás obohatí o osobní psychickou odolnost nutnou pro situace v životě, kterým můžete čelit. Nezažijete stavy frustrace a ztracenosti, protože se budete mít k čemu vracet.

 

V době single života máte jedinečnou šanci poznat se a přijmout vše, co vám pestrá osobnost vás samotných nabízí. Všechny dovednosti, které si osvojíte pro zkrocení svého temperamentu, strachů a démonů se stanou obranným štítem do budoucna.

 

Jedinou podmínkou abyste zahájily seznámení se svým já, je neutápět čas v permanentní společnosti se zbytečnými lidmi, známými a kamarádkami. Dovolte si zahazovat svůj mobil a být chvilkami off-line. Hledat za každou cenu společnost je festivalem promarněného času. Jste-li k sobě upřímné, víte, že se nedozvíte nic nového, podnětného, a ještě vám je druhý den po mejdanu špatně. Neznám nic horšího než morální kocovinu.

 

Život je o věčné změně. Změna je jediná jistota v životě. Nevěřte, že stav, ve kterém se právě nacházíte, ať ho vnímáte jakkoli, je definitivní.  Buďte fit fyzicky i psychicky. Mějte rituály, které vnáší do života pravidelnost a pocit stability. Upněte se na zážitky a jděte příležitostem na ruku. Vždy je lepší říct, že to nestálo za nic, než říct „nevím, nezkusila jsem to“.

 

Využijte čas single k tomu, abyste stihly, co v partnerském životě nestíháte. Cestujte, studujte, naučte se hrát na hudební nástroj, malujte, pomáhejte. Dělejte cokoli navíc, co byste normálně nedělaly.

 

Největším prohřeškem, resp. naprostým bráněním svého seberozvoje a cestě ke štěstí je přístup: „Já prostě taková jsem. Já se měnit nebudu!“  Je to chvályhodné v případě, že jste osvícené, prospíváte lidstvu, sobě a cítíte se šťastné. Pokud se takto neidentifikujete a trváte na vyjádření, jste na vývojovém stupni pětiletého zatvrzelého dítěte. Vyžadujete-li neochvějný respekt k sobě bez sebereflexe, tak to zabalte, běžte se namalovat a utíkejte na další mejdan promarněného času.

 

Milé dámy, jsem si vědomá, že tento blog píšu z pohledu vdané ženy se třemi dětmi na krku. Nejsem moudrá, jsem jen natolik velká holka, že mohu spolu s příběhy mých klientek sesumírovat pár postřehů, které jsou natolik jasné a prospěšné, že pokud je přijmete, ušetříte si mnohá rozčarování, která přijdou. Jedno pravidlo si vezměte k srdci: „Nezavrhávejte, vyzobávejte!“.

 

Vaše Dagmar

 

       

 

37 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page