top of page
Vyhledat

ČAS MILFEK PŘICHÁZÍ

„Mami, představuju ti mýho kamaráda, no toho, jak jsem ti říkal, že se mu líbíš!“ Řekl netaktně můj náctiletý synek na adresu kamaráda stojícího vedle něho. V chudákovi by se krve nedořezal, když jsem mu s úsměvem podávala ruku.


Připomnělo mi to minulý rok, kdy jsme s kamarádkou stály v bikinách na pláži se skleničkami v ruce, kolem nás poskakovalo našich šest odrůstajících dětí, zatahovaly jsme břicha, která tam dříve nebyla a koukaly jsme, jestli někdo kouká… Z moře se vynořil další účastník zájezdu a v domnění, že nám polichotí, říká: „Čau milfky!“ Kamarádka se rovnou urazila, zatímco já tasila z bikin mobil a jala se googlovat přesnou definici slova MILF.


MILF je anglicky akronym k „Mother I‘d Like to Fuck“ – dle wikipedie sexuálně atraktivní ženy vstřícné k flirtu.


Fuj! Takže jsem se dodatečně urazila taky. Už nejsme vnímané jako krásky s potenciálem, ale spadly jsme do neurčité kategorie zralých žen, které odmítají stárnout. Začínají vytahovat přednosti svého věku v podobě zkušeností a životního nadhledu a myslí si, že tyto devizy někoho (mladšího) oslní. Večer jsme se s kamarádkou opily a kalorie z prosecca se nám opět zakously do beztak těžce zkoušeného pasu.


Poprvé jsem si hořce uvědomila význam přísloví: „Na starém kole se dobře jezdí“.


Zub času nezastavíte. Ty, co se řehtají nad neduhy nás dam 40+, se jednou dořehtají. Ty tam jsou hlášky typu: „Nejlepší dieta, je nežrat!“ V tomto věku se můžete plahočit hladové dnem i nocí a kila dolů nepadají. Ty tam jsou doby, kdy jsme po mejdanech měly sílu vstát, nenamalovat se a stále zůstat „kusy v poklusu“. Lížeme si rány u toaletních stolků s tuny líčidel a přemýšlíme jaký blbec vymyslel zvětšovací zrcadlo a jaký (ještě větší) blbec je ochotný si ho koupit. Marnost nad marnost.


Chápu, že se na mě obracejí klienti v mé věkové kategorii. Přitahujeme to, co vyzařujeme. Energie je mocná čarodějka. To platí pro všechny oblasti našeho fungování. Inklinujeme k podobnostem. Láká nás sdílení podobných starostí, radostí, zájmů a životních filozofií. Proto je nutné pracovat se svojí psychikou, udržovat si pozitivní mysl a přitahovat ty správné lidi a situace. Když se budete stýkat s tragédy a loosery, kam myslíte, že svoje podnikání nebo svůj osobní život dotáhnete?


Se špetkou trpkosti v duši se musím přiznat, že jsem se netěšila na tento post, až ho budu jednou psát. Jsem ovšem živoucím důkazem, že i se zralostí na krku, se dá slušně a vesele žít. Koučovací metody, které na sobě a svých klientech zkouším, sklízí ovoce.


A nezapomeňte, že v tomto případě pořekadlo „tonoucí se stébla chytá“, vede do hlubokých vod trapností a zklamání. Lepší je přístup pana I.Hurníka: „Humor není žert, humor je životní postoj“.


Vaše Dagmar


5 054 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page