top of page
Vyhledat

BOŽE, SV. VALENTÝN JE ZASE TADY

Trváte stále na tom, že přicválá princ na bílém koni a vytrhne vás ze spárů nudného a osamělého života?


A makáte na tom? Nebo jste „čekačky“? Na kolik procent se může stát, že princ zazvoní u vchodu, vedle svého zaparkovaného „oře“, padne na kolena před vámi, vytasí pugét, prsten a ve skvělém emotivním monologu shrne představu dokonalého života po boku s vámi?


Samozřejmě máte i představu, jak bude princ vypadat. Nejlépe klon Momoi, J.Bonda s hlasem zesnulého pane Moravce. Jeho charakterové vlastnosti překonají vaše očekávání. Bude pozorný (a navždy), večer si budete špitat o vašich pocitech, budete v něm mít oporu a věrnost, která bude stvrzená pohledem jeho hlubokých očí…


Pokud vám je 15, 18 let, možná ještě 25 let, je tato představa odpustitelná. I já jsem věděla v tomto věku, že princ s bílým nastartovaným mercedesem na mě čeká za rohem. Věděla jsem, že mě bude na rukou nosit a přenášet z jedné atraktivnější destinace na druhou. Nenechá mě vydechnout pod náporem lásky plným něhy, darů a pozorností.


Svatý Valentýn je skvělý svátek. Rok, co rok testuje vaše drahé a vás, jak si stojí váš vztah a dokonalost vašeho protějšku. Pokud jste sami je to také skvělá příležitost zamyslet se, proč tomu tak je. Ač ho slavíte nebo ne, většinou ho podvědomě zaregistrujete. Je to den, kdy můžete provést takovou vnitřní rekapitulaci, jak si vlastně stojíte. Berte tento svátek jako den o vás. Vykašlete se na vnější stimuly, které by mohly rozjitřit vaše nitro směrem ke smutku. Přistupte k němu jinak!


Třeba takto: „Dnes je zase svatého Valentýna! Fajn! Pojď si říct sám se sebou, jak si stojím“.

Jak se mi daří, co se od minule v tento den změnilo. Je mi líp? Nezměnilo se vůbec nic? Mám stále deficit v otázce lásky? A chci to jak? Co pro to mohu udělat? Co jsem podnikl, aby tento pocit, který mám, změnil?


Vím, je to tvrdé, ale uznejte, jaká jiná cesta než rozpitvání vašeho nitra a poznání vašich pocitů je možná? Když k tomu přidáte uvědomění, že jediné, co můžete změnit jste vy, zjistíte záhy, že přehazovat vinu na jiné, nemá cenu. Proč byste je měnili? Jak by se to mohlo podařit? Možná krátkodobě, ale zde se nejedná o změnu, ale o přizpůsobení. Je to umělé, motivačně značně náročné a za chvíli to bude stejné. Nalijte si čistého vína a řekněte si jaké máte možnosti.


Letošního Valentýna prožijte jinak! Naplánujte si ho. Samozřejmě z tohoto modelu vypouštím šťastně zamilované a spokojené.


Skočte na masáž, kupte si dobré víno a knížku, běžte do kina, projděte se, zkrátka dělejte, co vás napadne. Najděte si mezi těmito hezkými činnostmi čas na přemýšlení. Zasloužíte si to. A vytvořte si do příštího Valentýna PLÁN.


A důležitá poznámka, s touto vizí, jak strávíte Valentýna, nepřistupujte jako prase na porážku. Naopak vy jste tady budoucími vítězi! Štěstí přeje připraveným a těmi se v příštím roce stanete.


A nezapomeňte, že za chvíli v pořadí máme ještě první máj – lásky čas!


S láskou vaše Dagmar

136 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page