top of page
Vyhledat

CO JSME SI, TO JSME SI

Odpouštíte lidem kolem sebe lehce? Opravdicky? Tak, že to myslíte vážně a už vás daný člověk zevnitř nežere a neotvírá se vám kudla v kapse, jen si na něj vzpomenete?

 

Podívejme se na to jinou optikou.

Jde pouze o vás a vaši duševní rovnováhu. Dotyčný člověk nemá s vaším duševním stavem co do činění, tedy pokud nechcete. Vy máte svůj svět, on má svůj svět. Kdyby věděl, kolik času mu věnujete a spřádáte morbidní scénáře, jak se ho co nejbolestivěji zbavit, mohlo by ho to ve finále i těšit. Připočtěte vedlejší projevy zvýšeného tepu, zrychleného dechu a zjitřených emocí (které se objeví vždy znovu a znovu, když si na něj vzpomenete)… Dalo by se říct, že je taková vaše „duševní Nemesis“.

 

Váš bídný vnitřní stav je spouštěn knoflíkem na přání vaší celebritou. Zaslouží si takový člověk, aby vám stále rozhazoval psychiku? Jemu bídně není. Dost možná o vás ani neví. Možná na křivdu, kterou vám způsobil zapomněl nebo mu je to úplně jedno. „Taky může být mrtvý a vy nejste Charón, který by ho při převozu do podsvětí ještě dobil svým pádlem.“

 

Abych dodala punc marné urputnosti z vaší strany, představte si tohoto člověka, jak v blažené nevědomosti žije život snů v Karibiku s koktejlem v ruce v naprosté symbióze sám se sebou a sleduje západ slunce…a vy?

 

Pokud neodpustíte, škodíte sami sobě. Pocity křivdy neotevřou pomyslné dveře k důvodům, proč se vám to stalo. Hustá a negativní energie kalí vaši mysl. Jste drženi při zemi s nutností běhat v pomyslném kolečku hlodavce v terárku. Chybí nadhled a vzdušnost orla v letu.

 

Jak se můžete dostat do stavu, že ještě po deseti letech nenávidíte svého ex nebo otce? Nebo šéfa, kolegu, bývalou kámošku? To jste se moc neposunuli.

 

O karmě si můžete říkat, co chcete. Ve vašem pojetí by byla spravedlivá jen taková karma, kdy se dotyčnému stane (hned!) to co vám (a hůř!) a vy mu ještě přidupnete zablácenou kanadou jeho zchřadlý hrudník ve vítězoslavné pozici.

 

 „Tím pádem ještě věříte na Ježíška a stále doufáte, že vám z oříšku vypadne norkový kožich.“

 

 Co když je vaše karma naučit se žít a růst na svých zklamáních? Vytvořit z negativního pro sebe pozitivní a obohacující nové příležitosti?

 

Chcete vědět, co pomohlo mě? A co pomáhá mým klientům?

 

Jakákoli událost je neutrální do doby, než ji začnete hodnotit. Všechna vaše hodnocení jsou ovlivněna názory jiných, které jste v životě potkali a kteří vás ovlivnili. K tomu přidejte vlastní přesvědčení, která jste přijali za svá. Jde o to se osobně zpochybnit ve svých úsudcích.

 

Způsob posuzování daného člověka nebo situace je jen na vás. Dříve, než začnete hodnotit „po staru“, zastavte se. Dejte „blbovi“ před sebou šanci. Nezapomeňte, že to neděláte pro něj, ale pro sebe. Možná má své dobré důvody, proč se nějak chová nebo něco říká. Je jedno kolik a jakých možností vymyslíte v daný moment. Možná to bude jen lítost nad jeho osobou. Všechno je lepší než být vztahovačný. Pokud změníte svá dosavadní hodnocení, stanete se svobodnými. Přestanete se urážet, cítit se dotčení, zhrzení, smutní. Nenecháte se zatáhnout do jeho hry.

 

Tento recept je pro vás do budoucna. Co se týká minulosti, s odpuštěním lze pracovat i zpětně na podobném principu a skutečně to jde. Mohu vám být nápomocna, zavolejte.

 

„Není lepší msty než odpuštění.“ J.Billings

 

Vaše Dagmar  

   

49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page