top of page
Vyhledat

JSI ZNAČKA NEBO ZNAČKY NOSÍŠ?

Jak to máte s marnivostí? Změnily se vám priority? Orientujete se na něco jiného?


Každý má něco a asketové, ať to nečtou. Ti mají sebe, kyslík a unavující morálku.


Třeba mě opouští ambice vrstvit doma nové věci. Štěstí nad novým úlovkem ze mě padá dřív, než ho přitáhnu domů. Už v tom není osobní přínos. Kam v těch outfitech furt chodit? Koho tím oslním? Jestli to mají ti, kteří mě zajímají stejně jako já, nemám šanci je nadchnout značkovými hadry.


Není to rezignace na osobní hygienu a sebe samu. Holit si tělo a nepřibrat do velrybích velikostí je nutností, která nepřipouští ústupky. Bez srsti a hubenou si mě manžel kdysi našel a měl k tomu asi své důvody.


Vkus se věkem nemění. Ten buď máte nebo ho nikdy nedohoníte. Kolik je lidí, kteří zmatlají značky dohromady a řeknu si „Bože chraň!“. Čím víc značek na sobě, tím slabší charisma. Když si vezmete víc jak jednu věc od Burberry, jejich ikonická kostka způsobí, že vypadáte jako řezníci. Pokud se pustíte do zlata (nic proti „braťům z Velké Rusi“), tak značková teplákovka doplněná flitry přes mohutné poprsí se zlatem v uších, je očistec pro okolí a jednou peklo jako trest pro vás.


Člověk by neměl mít předsudky a měl by si dávat pozor na soudy při prvním kontaktu. Ale jak se říká: „První dojem na podruhé neuděláš“.


Brácha mi řekl: „Zaplaťpánbůh ségra, že máš buldoka, kdybys měla čivavu v podpaží, neměl by tvůj život smysl ani s tituly. Byla bys obklopená statnými kulturisty s kérkami, kteří by tě podpírali a žasli by, jak pěkně střídáš nohy při chůzi a ani si to nepleteš.“ Je sprostej.


Na druhou stranu má vyšší věk své výhody. Pokud jste se trochu duchovně vyvinuli, je vám jedno, jaký budíte dojem na druhé. Buď vás okolí bere tak jak jste a risknou s vámi kontakt nebo vás nemrzí, že kontakt neproběhne. Proč se pořád někomu přizpůsobovat? Každý by měl znát míru své odvahy, ne?


Přece jenom W. Churchill řekl: „Strach je reakce. Odvaha je rozhodnutí.“ Nechte odvážné, ať vám vstoupí do života. To si zasloužíte. A pokud hned nedorazí? Znáte svoji cenu. Chvilka samoty ještě nikoho nezabila.


Vaše Dagmar

54 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page