top of page
Vyhledat

KRIZE S CHLAPY FLÁKÁ III.

Aktualizováno: 21. 7. 2023

Kategorizace problematických mužů v krizi středních let pokračuje.


„Jen bezcitný muž uvádí ženu do rozpaků.“ Gaius Julius Caesar.


3) skupina MUŽ CHVÁSTAL je „boží bojovník všem navzdory“.


Tento muž je politováníhodným modelem, který uvádí do rozpaků nejen svůj protějšek, ale i širokou veřejnost. Jeho „husarské kousky“ neadekvátní k věku vykouzlují úsměv na rtu. Zvednutý límeček u triček, kožený křivák na povadlém těle vzdouvající se na místě, kde dřív byl pas, jsou to nejmenší, co vás praští do oka. Potřebuje stálou pozornost, pravidelnou dávku chvály a přesvědčování o jeho neutuchající mužnosti a nepostradatelnosti. Dámy, nedivte se, že máte doma takové monstrum. Pokud jste v něm tento mylný pocit přiživovaly, jednoduše tomu uvěřil.


Jak říká moje klientka „Můj manžel je jako kondor natřásající perka, kdykoli má příležitost“.


Přiznejte si, že po určité době nejste schopné vydolovat ze sebe sebemenší obdiv k takovému člověku, máte-li s ním odžito půlku vašeho života. Vy znáte zákulisí, které není tak blyštivé. Vy jste v jeho životě opotřebovaný inventář válející se v prachu na jevišti. U nohou této hvězdy nemáte sílu přifukovat věčným obdivem jeho bublinu dokonalosti.


Ve chvíli bez potlesku hrozí, že půjde o dům dál. Je jako stárnoucí hollywoodská herečka dychtící udržet se na prknech, která znamenají svět. Přes mrtvoly, bez morálky, s očima plnými strachu a dětské vzpurnosti, hlavně zůstat v záři reflektorů.


Přitažlivost těchto mužů možná působí v případě nezaujatých a mladých žen, s primárně nastavenou myslí hledat „to dobré“, vidící pouze falešnou fasádu odkvetlých seladonů. Pro nás velké holky je to pouze úsměvné. Nicméně jediné, čeho tyto dobrodružky docílí, je cca dvouleté vítězství, které zpravidla končí rolí ošetřovatelky vrtošivých starců.


Vás může těšit, že jste byla ta, která si po jeho boku vybrala lepší část jeho života. Vás může těšit, že můžete špičkou střevíčku přidupávat prstíky vašeho EX, dobývajíc se zpátky k vám. Spolu s jeho EX ošetřovatelkou (která mu potáhne sbalené kufry) budou „škrabkat“ na vaše dveře. Jak víte, „pomsta chutná nejlépe za studena“, a proto musíte mít předem velmi dobře rozmyšlené, za jakých podmínek si kajícníka vezmete zpátky. Pokud tento moment ustojíte s grácií, pak můžete být do budoucna hlavní hvězdou vy.

Záleží, v jakém stupni rozkladu osobnosti se váš protějšek nachází. V případě muže „chvástala“ nemusí ke scénáři odchodu vůbec dojít. Patovou situací může být pouze únava materiálu na obou stranách vztahu. Vás už nebaví mít po svém boku hvězdu a jeho „nebaví, že vás to nebaví“. Nemá ovšem sílu ani elán začít hledat nové publikum. V tom případě doporučuji již dlouho dopředu pěstovat si svůj vlastní osobní život a zájmy. Budete to totiž vy, které začnou z domu prchat. Když budete mít kam, bude to příjemné.


Marlene Dietrich řekla: „Málokdy je muž v tak dobré náladě, jako když vypravuje o sobě“. To vnímám jako smířlivé gesto pro vašeho partnera "chvástala". Dovolte mu občas zazářit. Vzhledem k Marlenině dlouhé kariéře na světové scéně v tom evidentně uměla chodit a můžeme ji věřit.


Vaše Dagmar

(Odkaz na minulé články na www.dagmarmorozova.com)





29 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page