top of page
Vyhledat

MŮŽETE BÝT VE 40 MAŽORETKAMI?

Aktualizováno: 29. 11. 2019

Můžete, ale nebude to pěkná podívaná.


Můžete mít krásnou postavu, tvář, prodloužené vlasy, prodloužené řasy, umělé dlouhé nehty, ale v očích milé dámy, máte napsán váš skutečný věk. Oči si vyškrábnout nemůžete, resp. nechcete.


Dnešní doba prospívá dlouhověkosti a současně medicína nabízí mnohé zákroky, které na první dobrou, ubírají na věku. Je tedy možné po určitou dobu klamat tělem. Rok od roku nekompromisního stárnutí se i tyto zákroky zhoršují, prodražují a současně začínají postrádat smysl, protože obnovu není možné provést na krku, na hřbetech ruky, aj. partiích. Asi znáte případy, kdy na vás kouká vyhlazená tvář s dmoucími ňadry, postrádající gravitaci a sjedete-li zrakem níž, zaleknete se želvího krčku, který nekoresponduje s tváří. Některé ženy 40 plus, které vypadají stále stejně, za jakékoli situace, jsou buď umrtveny botoxem nebo naopak jsou sjeté Lexaurinem (lék proti úzkosti). Jejich výraz tváře se nemění. Ač mohou být vzteky bez sebe a jejich nitro řve, nikdo to nepozná. Ze začátku jsem je obdivovala za jejich stoický klid, než jsem pochopila, že buď nemohou překonat mimikou odpor betonu ve tváři nebo jim je všechno jedno.


To už vnímám ty antidepresiva jako přijatelnější: „Co? Moje 14letá dcera je těhotná? Nevadí. Manžel se mi peleší se sousedkou? Nevadí…“


Zde se nevysmívám. Teď se spíš snažím najít cestu, jak s grácií vybruslit z této patové situace, která doběhne kde koho.


Retuše lákají, je to tak jednoduché kliknout a jako kouzelným proutkem vypadáte přesně tak, jak byste si přály. Po osobní zkušenosti, kdy moji synkové po shlédnutí takto upravené mé fotografie, řekli: „Jé, tady si hezká, škoda, že to tak není, viď?“, jsem se zastyděla a začala na retuších ubírat.


Kupování oblečků o dvě velikosti menší, též nevidím jako cestu k úspěchu. Ztepilou ženu v úzkých džínách se svetrem do pasu mladistvě vyskakující z auta, nechcete vidět. Natož, být s ní v příbuzném vztahu. Berte ohledy na své potomky a partnery. I přesto, že tento kup byl myšlen jako motivující, tzv. až zhubnete. Buď to nevyjde nebo tyto kousky již postrádají „šťávu“ o pět let později. Ani kusy oblečení, ke kterým máte citový vztah, většinou nejsou to pravé. Zvlášť pokud jste v nich křtily své ratolesti, kterým je v dnešní době 15 let.

Všechno, co bylo výše zmíněno, je celkem deprimující. Když ale víte, že OKO JE OKNEM DO DUŠE, můžete v rámci práce na stárnutí s grácií, začít pracovat na své psyché. Je to pravděpodobně nejvhodnější cesta. Netvrdím, že od teď, péči o sebe zahodíte a budete živé jen z duchovna, ale sesumírujete si své priority a hodnoty. Pokud se vám povede najít balanc ve svém vnitřním světě, navenek to bude okamžitě patrné. Přestanete být urputné a chtít ohromovat svět.


Být projevem šestnáctiletý diblík jako z filmů první republiky s dlouhým vlasem po pás, s našpulenými rtíky není hodno obdivu, ale strachu, že taková ženština stočí svoji pozornost zrovna k vám.


I verbální mladistvé projevy jsou vhodné zvážit. Já si třeba myslím, že jsem občas vtipná, ovšem moji synové, vstupující do věku puberty, mě velmi často vyvedou z omylu. Na své vtipnosti mám kamarádky, kterým zatím stále vtipná připadám a modlím se, aby tomu bylo co nejdéle.


Ano, lituji toho, že v době mého dětství nebyly kluby mažoretek. Jistě bych jako holčička byla šťastná a chodila házet stuhami a hůlkami. Ráda bych se účastnila s třásněmi v ručkách všech chlapeckých zápasů, jako roztleskávačka. Byla bych blíže dění a měla šance proniknout mezi mužské plémě. Ale i tak jsem si užila. Využívala jsem všeho, co mi život nabízel. Proč teď honit něco, co patří právem už jiným generacím?


Když vás doma partner pochválí, nezpochybňujte to. Nehledejte důvody, proč se mýlí, ani nespekulujte nad tím, proč to řekl. Vždyť je to hezké. Řekl to vám, protože vám chtěl udělat radost. Stejně tak, to mohl říct někde jinde někomu jinému. Jste šťastná žena!


Jak se vyrovnáváte se změnami pomíjivé krásy vašich fyzických schránek?

Co pokládáte za nejdůležitější při stárnutí s grácií?


Díky a držme si palce!


Vaše Dagmar

113 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page