top of page
Vyhledat

RISKUJI KLIENTY A PENÍZE, ALE STOJÍ TO ZA TO!

Přijde klient a řekne: „Nic neumím, nemám žádné vize ani cíle. Buďte tak hodná a nalijte mi energii do žil!“ Beze všeho, s radostí! Jsem ten nejlepší „energonosič“, ale potřebuji jednu maličkost. Vůli a chuť z druhé strany. Pokud mám před sebou mrtvolku ještě při pátém sezení, tak bohužel. Můj čas je cenný a energii rozdávám tam, kde to má efekt. Mohla bych vás převézt celým koučováním na vlně vašeho lepšího pocitu, ale co z toho? Pak si řekneme „PA!“ a budete na tom stejně jako na začátku.

„Víte co, dejte si od mě na čtrnáct dní pauzu a zvažte, jestli chcete v životě něco změnit nebo se posunout. Já s vámi do hlubin nicoty nejdu.“

A oni většinou zavolají. A pak jsou to ti nejakčnější hybatelé svého života.


Dělat něco smysluplného znamená, že máte pocit dobře odvedené práce, která vás baví. To se týká čehokoli. Vidíte v tom smysl, který pomáhá překonat různá úskalí a překážky. Vše je tak jednodušší, jde vám to od ruky a čas nad tím strávený uteče jako voda.

Nemáte pochybnosti, které tolik sužují. Je to prostě pecka. Máte cíl a všudypřítomnou vizi, která vás táhne do výšin úspěchu. Tam někde uvnitř všeho se skrývá vášeň pro věc.

Takhle květnatě bych asi popsala ten tolik opěvovaný i otřepaný termín flow.


Je štěstí najít své flow. Je štěstí se pro něj rozhodnout a realizovat ho. Pokud jste našli svoje flow, máte šanci stát se skvělými mezi průměrnými. Kolik je právníků, lékařů, kolik květinářů a truhlářů, koučů…? Jen pár jich je skvělých. Našli se v oboru, baví je to.


Návod?

Přestaňte se bát. Vyhraňte se. Mějte názor a počítejte s tím, že se nebudete všem líbit. Doteď jste se taky všem nelíbili. Ti, co s vámi zůstanou budou skutečně loajální. Ostatní vás nemusí zajímat.


Buďte nejlepší v úzké specializaci. Nejste brouk Pytlík – práce všeho druhu. I ty děti se mu smály. Uměl všechno a nic.


Přestaňte se hroutit z neúspěchu. A hlavně ví Bůh, jestli je to neúspěch nebo jen jeden z milníků a nových zkušeností, která k životu patří.


Volte cestu, která má v sobě adrenalin a trochu tajemna z nejistoty výsledku a nestavte na jistotách, které vás nudou utlučou.


Vytvářím podmínky, aby vynikly mé silné stránky. Chci klienty, kteří reagují na podněty, a nejen na světlo a na tmu. Nechci se za hodinu s nimi na sezení zedřít jak feudální vazal. Hraji na výsledky. Ty zajímají všechny. Chci po celé sérii koučování opouštět sebevědomé jedince, kteří mají své pevné místo pod Sluncem. Dosáhli cílů a na dalších už pracují sami. Lidé, kterým v krvi koluje notná dávka optimismu a vědí kam jdou a co chtějí. A pokud v životě vjedou do slepé uličky, budou vědět, jak z ní rychle vycouvat. To je můj záměr a cíl.



Chráním si své flow. A vy byste měli taky. A pokud ho zatím nemáte, zavolejte.


Stará moudrost praví: „Kdo chce sám zapalovat, musí sám hořet.“ To dává smysl, ne?


Vaše Dagmar


136 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page