top of page
Vyhledat

SLOVENKA V DOMĚ

Aktualizováno: 18. 1. 2021

Je čas podívat se pravdě do očí a vyložit karty na stůl. Předkládám zásadní životní poznání o rozdílech mezi námi Češkami a Slovenkami.


Ač nerada musím Slovenkám přisoudit osudnou (pro vás milé dámy) a osudovou (pro vaše partnery) přitažlivost. Pro mě nepochopitelný fenomén, jak je možné, že když se vám partner zapomene se Slovenkou, zpravidla jste prohrály.


Nemám zatím osobní zkušenost s dvounohou Slovenkou, ale se čtyřnohou ano. Máme doma už druhým rokem fenku anglického buldoka Matyldu. Byla nám přivezena ze Slovenska. Cítila jsem v kostech, že jazyková bariéra nebude překážkou našeho vztahu. A měla jsem pravdu.


Při pohledu na ni se rozněžníte, vrháte se na ní a chcete ji umazlit. Začnete neadekvátně šišlat. Je magnetem na lidi. Každý zjihne, když ji vidí. I ti, kteří nijak výrazně ke psům neinklinují, ji se zájmem pohladí. Ona se lísá tak, jako bychom ji doma zamykali do sklepa. Padá radostně před vámi na lopatky, a protože trpí želvím syndromem, nemůže se rychle vrátit na všechny čtyři.


Já jsem jednoznačně „psomil“. Takže mě těší, že se holčička líbí, že nám zpestřuje atmosféru domova. V podstatě jsem počítala s tím, že ji vyklidím v rámci možností pole. Ovšem nenapadlo mě, že mě vyšoupne na periferii zájmu o mou osobu.


Můj manžel se zamiloval, nečekala jsem to, ale zamiloval. S Matyldou si povídá o tom, jak se během dne měli, když byli od sebe odloučeni. Ptá se mně, jestli už jedla a když přijde domů, zaklekne na všechny čtyři a domáhá se zcela nepřirozeným hlasem pozornosti od Matyldy. Mě manžel míjí jako družstevní lány a nepamatuji si, kdy se mě naposledy zeptal, jestli jsem už jedla. Během dne vyžaduje po mě krátká videa z Matyldina života. Po okamžitém shlédnutí, dostávám odpovědi typu: „Dmu se pýchou, jak je šikovná“. Naše slovenská kráska nosí několik hezkých obojků a žere prémiové granule s největším obsahem všeho, co vás napadne.


Se záští v očích ji pozoruji. Je tak autentická v tom chrochtání a radosti ze života. Karel Čapek by při popisu Matyldy popsal stohy papírů, než by vydal knihu s názvem „Matylda, čili infiltrace Slovenky“.


Sebrala mi prvenství v rodině. Já jediná mezi samými chlapy, jsem do určité míry měla jistá privilegia. V Rusku bych dostala za tři syny medaili za zásluhy o stát. Ač toto všechno vím a jsem částečně zklamaná, koukám na ní a odpouštím jí. Ona se totiž narodila pro krásu a pro lásku. Žije si nenuceně, je prosta špatných vlastností, žije okamžikem, žije pro kus žvance a pro mého manžela.


Vtip typu: „Jé slečno, vy máte krásného psa, mohu vás podrbat?“, u nás neplatí. Vždycky podrbají psa. A to je tak všechno, co bych mohla dodat z mé osobní zkušenosti, o Slovence v domě. Tato nadsázka v případě Matyldy, se dá dobře aplikovat i na dvounohé sokyně ze sousedství, ze Slovenska.


Oprostěte se od chrochtání, od nefotogeničnosti a jiných charakteristik, které náleží Matyldě. Slovenky jsou, milé dámy, pro vás hrozba. Jak se někde motá Slovenka kolem vašeho partnera, zapněte všechny pomyslné radary. Stahují se nad vámi mračna. Jejich roztomilá slovenština, která rozněžňuje české mužské plémě, je spolu s fluidem zranitelnosti a smyslnosti, smrtelná kombinace pro váš vztah. Když k tomu přidáte, že jsou zpravidla i velmi „koukatelné“, chce se vám plakat.


Mají v sobě daleko větší disciplínu než my Češky, nevím, čím je na Slovensku od mala krmí, ale ta je skálopevná. Jsou ambiciózní, zpravidla vzdělané a nebojí se prosadit. Pochopily, že rovnoprávnost mezi muži a ženami je sice fajn, ale proč se zbavit svých deviz? Nenechaly se strhnout módou unisex, kdy je těžké poznat kdo je kdo. Chodit v kanadách a polévat se unisex parfémy, je cestou do pekla. V těchto outfitech Slovenky nepotkáte.


Chápou, že ženy jsou ženy a mají své výhody na trhu, a těch se drží a bravurně je používají. Bývají smyslné a sexy. Na svůj úlovek v podobě muže umějí čekat dlouho jako anakondy na kořist. A pak už jen „chramst“! Kde je vašeho partnera konec? Je pozřen zaživa i s botami.


Teď by se hodilo pár rad, jak vaše protějšky z jejich spárů vyrvat. Nevím. Nejsem Slovenka. Jsem možná z drsného severu od Liberce, máme také svá specifika, ale obávám se, že pokud nejste odkojeny tamním krajem, nemůžete bojovat stejnými zbraněmi. Nemáte je.


Jediná šance je PREVENCE. Netahat dříví do lesa, v podobě chův a hospodyní ze Slovenska, do svých domovů. Kontrolovat spolupracovnice vašich partnerů a pokud budete mít nějaké páky, vždy znemožnit, při náboru do týmu vašich partnerů, vstupu těchto lepých div na pozice sekretářek či recepčních. Ano, je to nekalé a ponižující. Uvědomte si ale, že není čas na hrdinství. Jinak jim otevíráte úžasné pole možností, jak získat pozornost vašich protějšků. K tomu připočítejte neomezený čas, který během dne mají.


Buďte bdělé, důvěřujte, ale prověřujte!


Ohařímu čuchu zdar!


Vaše Dagmar





470 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page