top of page
Vyhledat

Važte si sama sebe

Chcete, aby si vás okolí vážilo? Jak toho docílit, když vy jim nejdete příkladem?

Zastavte se a sáhněte si do sebe.


Přebudujte vztah k sobě samé. Dokud to neuděláte, budete se vnímat přesně tak, jak vás vidí okolí. Společnost, ve které žijete, pouze nastavuje vaše zrcadlo.


Udělejte si pořádek ve svém nitru i mezi lidmi. Nepolemizujte, jestli je to vhodné nebo bolestné pro jiné. Začněte říkat co si opravdu myslíte a co cítíte. Máte na tomhle světě stejná hlasovací a volební práva jako ostatní. Když se zdržujete hlasování nebo jste po vůli jiným, nic vám to nedá a do historie světových senzací vás to nezapíše.


Měly byste si položit otázky. Co se mi na sobě líbí? V čem jsem opravdu dobrá? Co chci a kam směřuji? Zrekapitulujte, co všechno jste v životě doposud dokázaly. Porodily jste a odchovaly děti? Vystudovaly? Máte úžasnou sbírku kuchařek? Umíte cizí jazyky? Máte široko daleko nejhezčí zahradu ze všech? A spousta jiných předností, které jsou ve vás naakumulované tvoří vaší úžasnou osobnost. Tímto uvědoměním hodnot a úspěchů se vám sebevědomí zvedne. Narovnáte hřbet a sobě řeknete: „Tak to jsem já.“


Jen silní a sebevědomí jedinci „táhnou“. Respektem k sobě samým, získáte respekt ostatních. A že se nezavděčíte všem? Tak to je snad jasné. To je daň za to, že budete žít svůj vysněný život bez přetvářky v naplnění. To stojí za to. Ti, co vás budou odsuzovat, prosím vás, jsou to lidé, kterým jste něčím zavázaní nebo vám s něčím pomáhají? Když pojedete podle jejich diktátu, zůstanete na dně, ještě vás přidupnou a stejně vás pomluví.


Současně buďte k sobě vlídné a přátelské. Sebemrskačství není podmínkou úspěchu. Naopak. Ostatní zjistí, že zvládáte za den více aktivit než pouhý pozemšťan, nikoho tím neoslníte a vám zůstane role muly navždy.


Pochvalte se během dne. Ať je to za skvělou svíčkovou, za to, že přes nepřízeň osudu v dopravní zácpě, jste to jednání na čas stihly, pochvalte se za vaše krásné dítě, kterému sluší mikina, kterou jste koupily…Je to radostné a navazujete se sebou přátelské vztahy.


Usilujte o životní rovnováhu, když dáváte, musíte také brát. Nastavte si pevné mantinely, přes které „nepojede vlak“. Zdravá sobeckost je pro vás krásná nová vlastnost, která skýtá netušené možnosti být sama sebou. Učte se jí, myslete nejdříve na sebe, budete se cítit fajn a tuto energii následně volně přenesete na ostatní.


Být samaritánkami pro jiné, obětovat své já a svůj život pro touhy jiných je vzhledem k časové pomíjivosti vašich životů, velmi riskantní cesta. Na náhrobek vám to stejně nikdo nevytesá.

Buďte samy sebou, samy přicházíte na svět, samy umíráte a samy si určujete, jak svůj život prožijete.

Staňte se hrdinkami svých životů.

29 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page