top of page
Vyhledat

VEDE MĚ TOUHA...

Stalo se vám někdy, že jste se ráno probudili a měli jste neodbytné nutkání, že musíte něco změnit? Jen nevíte přesně co a jak. Hlavně víte, že by to mělo být celkem rychle. Žene vás touha na to přijít a otevírá se vám pole pro rekapitulaci zaběhlého pořádku vašeho života, který není tak špatný pro žití, ale cítíte, že to už není ono. Něco tomu chybí…


Musíte začít od píky. Kde se to vzalo? Co byl ten prvotní impuls, který spustil myšlenky o tom, že změnu chci? Myšlenka je krásná prvohybatelka nás lidských valibuků žijících v trojrozměrné realitě. Pokud té správné myšlence dáte prostor, je schopná nasměrovat váš zájem, kroky a chování k finálním závěrům, které potřebujete k rozhodnutí. Ne nadarmo se stává, že máte-li nějakou myšlenku v hlavě, najednou je to konkrétní téma všude kam se podíváte. Bafne na vás z internetu nebo se vám dostane do ruky knížka, která se k tématu váže. Vidíte reklamy a projíždíte kolem billboardů, které spínají spouštěč vašich úvah. Vše je součástí procesu, který nutně předchází rozhodnutí a vykrystalizování vaší původní myšlenky.


V tomto období, kdy člověk již ví, že „staré“ padlo a „nové“ není stvořeno, je fajn vyhledávat samotu. Ticho, které vás obklopí, vám dopřeje chvíle pro komunikaci se svým srdcem. Můžeme tomu říkat i jinak. Pro ty, kteří mají srdce jen proto, aby jim bušilo od rána do rána a dotluče v osudný den, máme tady intuici. Intuice je již přeci jenom povolená veličina i ve slovníku neznabohů, kteří si stále myslí, že srdce má jedinou funkci a tou je udržet nás při životě. V tichu máte možnost svými receptory zaznamenat hlas intuice, která vám dá odpovědi. V randálu ten hlas nikdy neuslyšíte.


Časové rozpětí pro nalezení odpovědí na vaše otázky, bývá různě dlouhé. Měsíc, rok, pět let… někdy celý život. Ale zpravidla dojde k prozření znenadání a rychle. Shoda náhod nebo životní události uspíší proces „osvícení“. A vy najednou víte, co máte dělat. A když to víte, máte už v sobě vyřešená úskalí typu: „Co moje okolí? A moji nejbližší? Pochopí to?“


Problémy technického rázu přestávají být problémy. Prostě to půjde a většinou už víte jak. Všechno je nakonec tak lehké, tvůrčí a plné energie. Energie, která vás obklopuje (ač mi Redbull nechutná) vám dává křídla.


A pak sedíte tam, kde sedět chcete a kde jste se už dávno sedět viděli. Jste překvapení, proč tam sedíte až teď, když je to tak hezké. Vždyť to bylo jednoduché a jasné už dávno. V té chvíli se můžete poplácat po zádech a přijmout fakt, že to bylo právě vaše srdce, které vás přivedlo až sem.


Vaše Dagmar


42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page