top of page
Vyhledat

ZŮSTAT KRÁLOVNOU MEZI PRINCEZNAMI

Aktualizováno: 6. 10. 2021

Jednoho dne si uvědomíte, že kolem vás dorůstají konkurenční princezničky z řad dcer vašich kamarádek. Pak si uvědomíte, že těch potenciálních princezen je mnohem víc. Skupina nabývá gigantických rozměrů. Stáváte se protivnými a rovnou dopředu podezíravými harpyjemi, které sužují antické hrdiny v podobě vašich protějšků. Je to, kdo s koho, je to frustrující, ale současně mobilizující.


Chápu, že dnes večer se v negližé nezačnete vlnit ve futrech vaší ložnice, abyste vyděsily i vlastního psa. Rozumím, že propadnout hysterii a začít ze sebe dělat pro svého partnera Matahari, by mohlo způsobit zpochybnění vaší příčetnosti, ale…


Koukněte na to optikou vašeho drahého. Co má rád? Co se mu líbí? Čím vás průběžně v životě častuje a vy to vnímáte jako výtky? Třeba to není jen jídlo a sex. Chválíte?

Už vás slyším, že není co chválit za tu dobu co se znáte. Máte pravdu, někdy pohledat, ale uvědomte si, že ta princeznička má v popisu práce chválit i to, jak váš drahý střídá pěkně nohy při chůzi. Teď vážně, pochvala musí být trefná a sofistikovaná, přece jenom nemáte před sebou prvoka, ale rovnocennou bytost. Výhodou slečny je lehkost, „drajf“ a cíl před očima. Ale vy máte víc. Máte znalost terénu a materiálu s nímž pracujete léta.


Někde musíte přidat, někde ubrat, musíte mít co nabídnout, aby výsledek stál za to. Zůstat hrdý je také v pořádku, pokud za 5 let nebudete skučet, že jste bez boje ve jménu hrdosti složily zbraně.


Výkřiky typu: „Končím s ním!“, jsou jistě hodny obdivu, ale vše má být dobře rozmyšlené. Emoce jsou mršky, pokud je nemáte zpracované a rozklíčované. Vědět, co dál. Jaké máte možnosti a jestli nové scénáře ustojíte. Naplánovat kroky jeden po druhém a srovnat si v hlavě, co vlastně chcete. Pak máte šanci uvolnit lavinu, která vás nezadusí, ale zpod které nakonec vylezete posílená a v lepší duševní kondici.


Argument, že chcete, aby to bylo ve vztahu jako předtím, je bohužel bezpředmětný. Vášeň, mladá pružná těla, dlouhá drcení rukou a líbačky v tramvaji? Těžko.

Vy jste vyrostly, váš protějšek také, svět se změnil a vy musíte jít změnám naproti. Pracovat s tím, co máte a nalít si čistého vína.


Rozejít se a pálit mosty umí každý slaboch. Zůstat stejný a trvat na tom, že vy jste v pořádku a on ne a za všechno může on a jedině on, nepřinese ovoce. Jen si dál polezete na nervy a princezničky čekají…


Ustát krizi s grácií, která dopadne happyendem pro vás oba, je výzva. Výzva, kterou máte v rukách hlavně vy!


Koukám do diáře, říjen mám plný, ale od listopadu těsně před Vánocemi, které bývají rozbuškou vztahů, jsem vám k dispozici. :-)


Neurocoachingu zdar!

Vaše Dagmar

489 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page