top of page
Vyhledat

JDĚTE ODPOVĚDÍM NAPROTI

Z neurocoachingu a ze zkušeností vím, že trýznivým stavem je pocit nejistoty. Lidé živoří v partnerských i pracovních nejistotách léta. Je to toxické a ubíjející. Bojí se pravdy. Pravdu slyšet nechtějí a zatěžují své už tak znavené nervové soustavy věčnými otázkami a dohady: „Co, jak, kdyby, snad, možná“, protože nevědí. Podle aktuálního stavu se tím odvíjí jejich dobrá a špatná nálada a jsou v závěsu vnějších okolností a lidí. Ta tam je pevná pozice v životě.


Jděte si pro odpovědi! Možná, že se vám potvrdí krutá pravda, možná ne. Můžete se cítit chvilku paralyzovaní, ale jedna věc odpadne – nejistota. Dosáhnete velkého osobního vítězství. Pokoříte strach, a víte na čem jste. Strach, který vám kradl drahocenný čas, energii a radost ze života. Zbytečné úvahy odpadnou a vy se můžete začít koncentrovat na efektivní řešení problému nebo na novou situaci.


Zmobilizujete chybějící energii, kterou vložíte do konstruktivního plánu, jak a kam se v životě posunout. Už jste dlouho přešlapovali na místě, teď je čas jít dál.


Pokud vás partner drží v permanentní nejistotě, je to tím, že on sám se utápí v nejistotách, strachu a malosti. Vyhrává ten, kdo je lepší manipulátor. Vyhrává ten, který miluje méně. Odstupte si a koukněte se na chvilku z výšky. Na které straně barikády vztahu stojíte vy? A pokud taháte za delší konec špagátu, a tím jste ve výhodě, je vám v takovém vztahu dobře? Trestáte a sami jste trestaní.


Jsem pro životní předehry a komedie. Život by byla mrzká nuda, kdybychom věděli všechno dopředu. Stali by se z nás emočně ploché a humor postrádající figurky bez špetky lidskosti. To „nepředvídatelno“ spouští fantazii, živí zájem a poskytuje nutnou dávku vášně. V businessu, ve vztazích, kdekoli.


Na rozdíl od životních dramat a nejistot, které s sebou nesou těžké břímě negativní pocitů a zmaru. Jsou to šedé těžké deky stagnace, které lze velmi rychle odhodit. Jen je třeba si je uvědomit a dovolit opustit. A to, i se šrámy na těle a na duši, protože ten nádech v „azzuru svobody“, stojí za to.


Vaše Dagmar



71 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page