top of page
Vyhledat

NA NOVÝ ROK...

Chtěla bych vám napsat pár postřehů, které v běhu života nepropadly na dno nedůležitého marastu myšlenek mé přeplněné mysli.

 

Chtěla bych vám napsat, že pořídit si děti je o osobní statečnosti a odvaze. Ač nám říkali: „Počkej, to se ti vrátí na dětech“, bylo to klišé, pod kterým si člověk bez dětí neuměl nic představit. Nevarovali před naprosto jiným životním kurzem, který s dětmi nastoupíte. Naštěstí. Nikdo by se nerozmnožoval.

 

Láska je mocná čarodějka. Najednou zjistíte, proč máte ruce, nohy a další orgány v těle. Všechno slouží pro blaho dětí. „Nemáš ledvinu? Vezmi si mojí.“ Vaše končetiny jsou nástroje, abyste od útlého dětství svých ratolestí poskytovali veškerý servis, kterého je potřeba.

 

Láska je motor, který zlehčuje úděl nás smrtelníků. Je to esence, téměř zhmotnělá, proudící z našeho srdce jako chapadla chobotnice, nalepená na záda dětí odcházejících z rodinného hnízda. Je to nepřetrhnutelný provaz, díky němuž odpouštíme hříchy a hledáme cesty, jak vyjít s druhým člověkem. I když se příšerně naštveme nebo sejdeme z cesty a klesneme na temné dno trudnomyslnosti, vždy máme šanci se po tomto provazu vyšplhat zpátky mezi ty, kteří lano na konci drží.

 

Chtěla bych vám napsat, že kdo identifikoval u sebe schopnost lásky, má přirozeně nakročeno k pokoře a sounáležitosti. Láska možná oslabuje naše těžce vystavěné hranice před světem, ale současně nás zlidšťuje. Láska dokáže upozadit naše zbytnělá ega a dovolí nám vklouznout do kůže jiných. To s egem nedáte.

 

Také bych vám chtěla napsat, že náš buldok Matylda má nový zadek. Plastika zadků z mého hlediska byla výsada vrtošivých celebrit, které by měly jít fárat do dolů a spát v klecích bez možnosti přístupu na wifinu, ale změnila jsem názor. Krása zadku mého psa a jeho radost ze života je mou odměnou.

 

Vidíte? I změna názorů a jiný pohled na věc, je možný. Rozšiřuje obzory a stáváte se velkorysejším člověkem.

 

Ovšem nic to nemění na tom, že naší „Kardashiance“ vyčítám finanční ztrátu z rodinného rozpočtu. Vlastně ji závidím a nenávidím současně. Na druhé straně mám metu, že až přijde čas na mé plastiky ksichtu, budeme si rovny a nikdo doma nepípne.

 

Jak říká slogan: „Když miluješ, není co řešit!“

To pokryje vlastní děti, zvířata a všechny spřízněné duše.

 

„Nekupujte přešlechtěná plemena, protože s nimi musíte na výměnu všech součástek. Mějte a milujte zvířata bez značek, odsouzená žít bez lásky a bez budoucnosti.

 

 U zvířat se setkáte s tím jediným, co má v životě smysl - LÁSKA (jejich ledviny – vaše ledviny). A to vše bez zbytečných řečí, gest a vysvětlování, čehož je ve světě lidí příliš. Je jim jedno, jestli jste bílej, černej, tlustej, hubenej, ošklivej, krásnej, hloupej nebo s tituly. Oni vás jen tak na syrovo milují. Nemají k tomu, co dodat. Kdo na poli lásky tápe nebo chce být lepším člověkem, nechejte se jimi vést.

 

Krásný a velkorysejší rok 2024 moji milí!

 

Vaše Dagmar

 

 

80 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page